top of page

4 Adımda Ters Psikoloji






Birisini ikna etmek ya da belirli bir faaliyete katılmaya ikna etmek istediğinizde, fikir tohumunu ekerek başlarsınız. Onlara, ne yapmalarını istediğinizle ilgili seçenekler sunarsınız. Örneğin, eşinizi bu yaz gemi ile gezintiye çıkmaya ikna etmek istediğinizi varsayalım, ancak eşiniz tatilde ebeveynlerini ziyaret etmek istiyor. Yolculuk için tohumlar ekmeye, gemi yolculuğunda sunulan tüm eğlenceli şeylerden bahsederek başlayabilirsiniz. Eşinizin ebeveynlerini ziyaret ederken yapabileceğiniz birkaç şeyi de önerin ve ardından tekrar gemi ile ilgili bazı fikirler ortaya atın.




Sunduğunuz seçeneklerle ilgili sorular sorun ve eşinize ebeveyn ziyareti hakkında ne hissettiği hakkında bir fikir edinin. İlgilendiğinizi gösterin. Gemi seyahatine çıkmış arkadaşlarınız hakkında konuşun ve onunla ilgili eğlenceli fotoğraflar gösterin. Gelecekte, bir yolculuğa çıkmak için nasıl sabırsızlandığınızı anlatın. Daha sonra, eşinizin ebeveynlerini ziyaret etmekten daha fazla paraya mal olmadığına dair ince ipuçları verin.



Eşinize, bir seyahatte yapabileceğiniz tüm eğlenceli şeyleri sunduktan sonra tatilde nasıl vakit geçirmeyi tercih edeceğini sorun. Ve bu sefer isteğinizin aksini savunun. Gemi seyahatinin şu anda bütçenize zarar vereceğini söyleyebilirsiniz ve ardından aniden eşinizin bu fikre yaklaştığını göreceksiniz. İki hafta boyunca ailesinin oturma odasında oturabileceğini ya da yeni bir yere seyahate çıkabileceğini düşünmeye başlayacak. “Ebeveynlerinizle zaman geçirmemiz muhtemelen en iyisidir” gibi şeyler söylemeye başlarsanız; diğer seçeneğe yönelecek, gemi seyahatini düşünmeye başlayacaktır.



Gemi ile seyahat yapmak istediğini söylüyorsa, ebeveynlerini ziyaret etmeye fikrinin daha iyi olduğu konusunda bastırın. Bu, gerçekten seyahat etmek istediği gerçeğini sağlamlaştırır. Birde bakarsınız, bütün bunlar onun fikri gibi hisseder ve gemi seyahati için sizden daha kuvvetli bir şekilde savunuculuğunu yapar.

Ve kazandın!







0 yorum
bottom of page