top of page

Ofisinizi Güvenle Yeniden Açmak için 4 İpucu



İşletmeler yeniden açılmaya başladıkça, çalışanları ve müşterileri güvende tutmak için gereken önlemlere büyük önem verilmektedir. Ve bu önlemlerin çoğu basit davranışlardır: el yıkama, maske takma vb. Ancak bu önlemler norm haline gelmedikçe başarılı olmaz. Ve günün sonunda, normların değişme hızı, düzeltmenin normal hale geldiği hızdır.


Devam eden bir salgında iş yaparken çalışanları ve müşterileri güvende ve sağlıklı tutmak sadece maske takmak, sıcaklık kontrolü yapmak, el yıkamak ve birbirinden 1.5 metre uzakta durmak gibi davranışlara dayanmakla kalmaz. Çünkü bu herkesin bu kurallara her zaman uyuyor olmasına dayanır, ancak bu uygulamaları yapmayan biri görüldüğünde görenlerin konuşup onlara hatırlatmadığı sürece sağlıklı bir ortam oluşturulamaz.


Güvenli İş Yerleri Yaratmak için Dört Uygulama


1. İstemek, uyarmak ve teşekkür etme gibi bir norm yaratın. Değişim yaratmanın ve sürdürmenin tek yolu % 200 hesap verebilirliğe sahip olmaktır. Çalışanlara, herhangi birinin güvenli uygulamaları ihlal ettiğini gördüğünde, onlara nazik bir “Lütfen” protokolünü hatırlatacaklarını söyleyin. Örneğin, “Ofisteyken lütfen bir maske takın.”


Ama bu yeterli değil. Eğer aktif bir norm oluşturmazsanız, çalışanların yöneticilerine ellerini yıkamalarını hatırlatmaları zor bir iştir. Liderlere, bir güvenlik talimatını hatırlatıldığında, yalnızca izin verilebilir bir yanıt verileceği bildirilmelidir: derhal bir “Teşekkürler” cevabı gibi.


2. Ofise döndüğünüzde bir Covid eğitim kampı düzenleyin. “Eğitim kampı” fikri eski kalıpları yıkmak ve yenilerini tanıtmaktır. Normları sıfırlamanın en kolay zamanı, kimsenin neyin normal olduğunu bilmediği zamandır. Toplantı aşağıdakileri içermelidir:

  • Liderler çalışanların önünde durmalı ve samimiyetlerini ve yeni politikalara bağlılıklarını göstermelidir.

  • Virusten etkilenen arkadaşların, ailelerin ya da müşterilerin hikayelerindeki ihmal ve uyumsuzluklara örnekler vererek ahlaki davayı ortaya koyun.


3. Yangın tatbikatları ile pratik yapın. İnsanlara yaptıklarını durdurmalarını ve yeni davranışları uygulamalarını istediğiniz ilk hafta günlük yangın tatbikatları yapın. Takip eden haftalarda daha azı da yeterlidir. Etkili yangın tatbikatları da liderlik gerektirir. Yangın tatbikatları çok daha az zaman gerektirir, ancak değişimi sürdürmek için kritik öneme sahiptir, çünkü çalışanlara davranışların ne kadar önemli olduğunu hatırlatırlar.


4. Günlük turlar yapın. Yöneticiler uyumluluk sonuçlarını ölçmek için bir kontrol listesi kullanmalıdır. Çalışma alanını yürütebilir ve uygun davranışın ne derece uygulandığını gözlemleyebilirler. İlk 30 gün boyunca her günü bir puan sistemi ile değerlendirmeli ve gözlemlerini günün öngörülemeyen saatlerinde yapmalıdırlar.


Skoru herkese açık tutun. Liderler daha sonra her gün skorları herkese açık olarak yayınlamalıdır. Skorun üstünde, kuruluşun uyum düzeyini belirten renklerle geniş bir daire yerleştirebilirler: Yeşil =% 95 +. Sarı =% 80-90. Kırmızı = <% 80 gibi. Sonuçları ne olursa olsun sonuçları yayınlamayı taahhüt etmeli ve müşteriler için görünür olduklarından emin olmalıdırlar. Utanç, iyileştirme için güçlü bir motivasyon kaynağıdır ve utanç ne kadar halka yayılırsa, motivasyon da o kadar büyük olur.


Liderler bu uygulamaları ciddiye alırlarsa, yeni normları çok daha hızlı bir şekilde aşılayabilirler. Bunu yapmak sadece çalışan güvenliği için değil, işletmenizin sağlığı için de önemlidir. Bu kritik davranışlara bağlı kalmak, işletmenin yeniden açılmasını ve açık kalmasını mümkün kılacaktır.


0 yorum
bottom of page